Loading images...

Grens Zuid Afrika – Botswana

Martins Drift border post – Botswana

We steken de grens over van Zuid Afrika naar Botswana via Martin’s Drift border post , we moeten een brug over, toch altijd beetje stresss zo een grensovergang! We stappen uit voor de nodige formaliteiten en moeten road tax betalen, ongeveer 12 €, we staan versteld dat we dit gewoon kunnen betalen met mastercard! Terwijl we wachten horen we een conversatie tussen vrachtwagenchauffeurs, ze hebben het over de weg naar Kasane, dat er altijd olifanten op de weg staan en dan moeten ze wachten en dat vinden ze niet zo leuk! Wij zouden niet liever hebben!!!

We rijden verder en zien veel ezels en koeien en geiten langs de kant van de weg. Ook struisvogels, warthogs en impala’s.

In Palapye stoppen we voor wat inkopen te doen en geld te pinnen want we hadden nog geen Pula’s, de lokale munt. Dan komen we in Lhetlekane aan. In de winkel zien we mopaniwormen liggen die verkocht worden als lekkernij, voor mij even niet! We slapen daar in de Tuuthebe Lodge, in een tent en we eten kip met rijst en chacalaka, gekocht in de supermarkt!

Booking.com Booking.com