Loading images...

Voorstelling : Geografie

In het zuidoosten van Oeganda bevindt zich het grootste meer van Afrika, het Victoriameer. Dit meer behoort voor bijna de helft tot het grondgebied van Oeganda, de rest tot de buurlanden Tanzania (het leeuwendeel) en Kenia.

Steden

Kampala is de hoofdstad en het industriële en bestuurlijke centrum van het land. De stad ligt verspreid over zeven heuvels en de naam betekent ‘de heuvels der antilopen’.

Entebbe is een voorstad op ongeveer 40 kilometer afstand van Kampala en ligt aan het Victoriameer. De internationale luchthaven bevindt zich hier. Vroeger bevond de regering van Oeganda zich in Entebbe, tegenwoordig in Kampala.

Andere steden zijn onder meer Lira, Mbale en Soroti.

Wildparken

Het Nationaal park Murchison Falls heeft een oppervlakte van 3860 km² grote park wordt ook wel Nationaal park Kabalega Falls genoemd. Het ligt op circa 6 uur rijden van Kampala. In dit park liggen de Murchison-watervallen. De Witte Nijl stroomt van oost naar west door het park en heeft wilde watervallen en stroomversnellingen. In het park bevinden zich Rothschild-giraffen, nijlpaarden,nijlkrokodillen, olifanten, buffels, leeuwen, verschillende soorten antilopen (waaronder de ‘Ugandan Kob’), en diverse soorten vogels.

Op 35 kilometer afstand ten zuiden van Fort Portal ligt dit 766 km² grote Nationaal park Kibale Forest. Het bestaat uit een savannelandschap met moerasgebieden, kratermeren en tropische wouden. In het wildpark leven chimpansees, olifanten, buffels, knobbelzwijnen en antilopen.

De besneeuwde bergtoppen van het Rwenzori-gebergte (“Mountains of the Moon”) in het westen van het land voorzien 3% van de bevolking van water met hun smeltwater. Het Nationaal park beslaat ongeveer een oppervlakte van 1000 km². Hier bevindt zich ook Mount Stanley, die met zijn 5109 meter de hoogste berg van het land is.

Het Nationaal park Queen Elizabeth is het meest wildrijke van Oeganda, er zijn kuddes olifanten, buffels, nijlpaarden, bavianen en antilopen. Het park is bijna 2000 km² groot en heeft een savannelandschap met afwisselend moerassen, rivieren, meren en tropisch regenwoud.

Het Nationaal park Bwindi Impenetrable bevindt zich in het zuidwesten van Oeganda tegen de grens van het Nationaal park Virunga in Congo. In het park leven nog ongeveer 340 berggorilla’s waarvan er vier families door toeristen bezocht kunnen worden.

Hier alvast een paar random foto’s van onze trip door Uganda

 

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Oeganda

 

Booking.com Booking.com